Sörkollektor!

Go down

Sörkollektor!

Témanyitás  Atek on Kedd Jan. 10, 2012 3:59 am

Ide töltök mindjárt pár linket.
Ez az eddigi legigényesebb oldal kollektorokról rengeteg infóval sajnos 2011 végétől a tagság 1200Ft ezért az óta nem is látogatom de megosztom aki megteheti csatlakozzon:
wwwsorkollektorhu/?page_id=3686
Csak pontok nélkül engedi a linkeket kitenni bocs már.

Sörkollektor házilag:www pont sorkollektor pont uw pont hu

Szintén csak blog formájában:www pont sorkollektor pont blog pont hu

Na már most véleményem szerint azokkal a személyekkel akik már építettek ilyet minden gond nélkül fel vehetnénk a kapcsolatot hogy jöjjenek segíteni tanácsokat osztani stb.

Á Laci nem akartam ennek új topikot nyitni hanem az alternatív energiákon belülre tenni.Így jött össze bocs már.Ha nem tetszik helyezd át.

Atek

Hozzászólások száma : 32
Join date : 2012. Jan. 10.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Sörkollektor!

Témanyitás  T.péter on Csüt. Jan. 12, 2012 10:12 am

A sörkollektor tényleg érdekes, csak egy nagy baj van vele! Méghozzá az, hogy kiszámíthatatlan és nem tudod szabályozni. Ha süt a nap akkor fűt, de ha nem süt akkor nem fűt. Ha ilyen energiákat akartok hasznosítani akkor először azt kell megoldani, hogy amennyire lehet folytonosítani kell az energia leadását. Ezért a levegő direkt melegítése helyett inkább folyadékot kell melegíteni, amit egy nagy tartályba keringetsz. ha elmegy a nap a tartályod még mindig meleg és abból folyamatosan tudsz hőt kinyerni amíg le nem hül a Folyadékod. Minél nagyobb a tartályod annál tovább tart.A másik ami a e mellett szól, hogy a levegő sokkal rosszab hőátadási képességgel rendelkezik mint a folyadék. Ha érdekel valakit egy napkollektor (folyadékos) megépítése akkor szívesen elmondom amit tudok róla.

T.péter

Hozzászólások száma : 7
Join date : 2012. Jan. 10.
Tartózkodási hely : Érd

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Sörkollektor!

Témanyitás  Atek on Szomb. Jan. 14, 2012 4:47 am

Üdv Peti!

Írtad hogy lég kondikat szerelsz.A folyadékos házi nap kollektor valóban hatékonyabb azt hiszem láttam is valahol már egy ezzel foglalkozó oldalt de már nem érem el.
Az lenne a kérdésem tőled mint hűtés-fűtés-légtechnikai szakembertől hogy szerény véleményed szerint hogyan oldható meg ezzel a fajta napelemmel hogy nyáron hűvös levegőt fújjon be.
Valamint leírhatnád ezt a folyadék keringetős rendszer felépítését,milyen anyagok szükségesek hozzá,hogyan kivitelezhető a legkevesebb anyagi ráfordítással,hatásfok stb.
Tervezem egy házi napkollektor építését mi után összegyűjtöttem a meg felelő anyagokat.

Atek

Hozzászólások száma : 32
Join date : 2012. Jan. 10.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Sörkollektor!

Témanyitás  mathenorby on Szomb. Jan. 14, 2012 7:12 am

Sziasztok !

Én építőiparban dolgozok, és egyszer egy helyen dolgozva láttam egy számomra érdekes módszert a légkondicionálásra. A kertben és az épület körül csövek voltak lehelyezve (azt nem tudom milyen mélységben) amiben levegőt keringettek, és az abból kinyert nyáron is alacsony hőmérsékletet használták fel az épület hűtésére. Kicsit utánanézve ezt az oldalt találtam free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert54/KornyHofutes.html Hogy kivitelezve mennyire hatékony a módszer arról nincsenek ismereteim. :/

mathenorby

Hozzászólások száma : 1
Join date : 2012. Jan. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Sörkollektor!

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.