El a kezekkel Magyarországtól !

Go down

El a kezekkel Magyarországtól !

Témanyitás  Admin on Szer. Jan. 11, 2012 10:23 am

Az elmúlt hetekben totális pénzügyi és politikai támadás indult Magyarország szuverenitása ellen. A Nyugatról indított támadás nyilvánvaló célja, hogy Magyarország adja fel gazdasági szuverenitása helyreállítására és az adósságcsapdából való kiszabadulásra irányuló törekvéseit, vegye fel az IMF készenléti hitelét, állítsa vissza a jegybank állítólag veszélyeztetett függetlenségét, és ezzel foglalja el újra helyét a gyarmatok sorában.

http://vilaghelyzete.blogspot.com/2012/01/el-kezekkel-magyarorszagtol.html
avatar
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 13
Join date : 2012. Jan. 10.
Age : 45

Felhasználó profiljának megtekintése http://vilaghelyzete.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: El a kezekkel Magyarországtól !

Témanyitás  KJTB on Szer. Jan. 11, 2012 11:48 am

Egyértelműen látszik az IMF támadása, de azért vigyázni kell, mert az a fajta politika sem vezet jóra, amit Orbán csinál. Tételezzük fel, hogy megmenti Mo-t a külföldi erőktől, végigkardozza az utat a függetlenség felé, onnantól már nem szólhat bele senki az ország dolgaiba. Nyilván, ha olyan irányba vinné az országot, ami egyértelműen látható diktatórikus kizsákmányolásba fordul, csak egy dolog mentheti meg a nemzetet, és az a "lázadás" az elit ellen. Én személy szerint nem bízom a FIDESZ-ben, se a többi pártban. Valahogy a politika felé érzett bizalmam elúszott...

A kérdésem csak, ami maradt, hogy mi lenne a helyzet, ha kivívnánk a függetlenséget, lesöpörhetnénk a vállunkról a terhet (az adósságot) egy legyintéssel? Mit tenne, vagy tehetne velünk a világ elitbagázsa? Ezt már ti válaszoljátok meg... Kíváncsi vagyok, mik a lehetséges történések a jövőt tekintve.

KJTB

Hozzászólások száma : 1
Join date : 2012. Jan. 11.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: El a kezekkel Magyarországtól !

Témanyitás  Csákvári Hédy on Szer. Jan. 11, 2012 4:50 pm

Tervezni ugyan lehet az EU utáni időket, de egyelőre ezt a csatát kell megnyerni. Úgy veszem észre, hogy a kormány rángatja ugyan az istrángot, de még nem jutott el odáig, hogy kenyértörésre vigye a dolgot. Fellegi állítólag rendkívül széleskörű felhatalmazást kapott arra, hogy mit ígérhet a megegyezés érdekében. Ugyanakkor látható az is, hogy a belső ügyek intézésének magyar jogát Orbán Viktor anyasárkányként őrzi.

A nemzetközi sajtó propagandahadjáratot indított a kormány ellen abszurd követeléseket hangoztatva, időnként fenyegetődzve is. Legyünk tárgyilagosak, a kifogások majdnem kivétel nélkül mondvacsináltak és csak azt a célt szolgálják, hogy MO függetlenségét aláássák. Ezt a célt szolgálják a hitelminősítők minősíthetetlen viselkedése is, ami elriasztotta a befektetőket, ennél fogva hiába a gondos gazdasági tervezés, a tartozás nőttön nő, az Isten pénze sem tűnik elegendőnek.

A jobboldali frakciók a kormányt támogatandó szimpátiatüntetéseket szerveznek. Természetesen egymással nem koordinálnak, bár itt-ott elhangzott már az, hogy várnak mindenkit pártállásra való tekintet nélkül. A baloldaltól is hallhattunk már kijelentéseket, amelyek arra utaltak, hogy ha az EU és IMF sarokba szorítja MO-ot, akkor ők is fel fognak sorakozni a kormány mellett.

Hát töprengek, hogy képesek lesznek-e az ideológiai lövészárkok érvekkel éppúgy, mint demagógiával és vádaskodással állig felfegyverzett katonái egyszer végre a hazát a politika elé helyezni. Olvasom a Facebook-on a bejegyzéseket. Úgy tűnik, az emberek kezdenek ráébredni arra, hogy Magyarország össztűz alatt van. Azonban a lövészárokok még mindig ott húzódnak, ahol eddig, szigorúan pártvonalak szerint. Ez nem fog megváltozni, amíg az összes nagyobb párt vezető alakjai végre elkezdenek koordinálni egymással.

Ha a pártok az utcákra küldenék a követőiket, akkor nem kétharmados, hanem háromharmados többséggel demonstrálhatná az ország azt, hogy "eb ura fakó", nem kell az idegen uralom. Egy ilyen demonstráció alapjaiban rázná meg Európát. Akármennyire elfogultak is, a jobb, a közép és a baloldal egységes fellépése - páne ilyen veszekedős helyen - egyértelművé tenné azt, hogy hiábavaló a kapálódzásuk, a keményfejű magyarok meghúzták a határt, s abból nem engednek.

Én azonban véresre gépelhetem az ujjaimat, az semmit nem fog tenni azért, hogy a NY-európai támadás elleni egységfront megszülessen. Befolyásos embereknek - akik egyébként senkire nem hallgatnak, különösen nem rám - kellene a mostani álláspontjukat felülvizsgálni.

Csákvári Hédy

Hozzászólások száma : 4
Join date : 2012. Jan. 10.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: El a kezekkel Magyarországtól !

Témanyitás  Dzson on Szer. Jan. 11, 2012 9:55 pm

Teljesen átalakul a politikai hozzáállás, nagyon helyesen.
Már nem bal-jobb mentén, hanem a globális nagytőke és a neoliberális gazdaságpolitika áll szemben az állampolgárral, mondhatnám azt is, az "ember"-rel.
Én már elég régóta Hédy nézetét vallom. Most ez a legfőbb problémánk, ez az elnyomás. És utóbbi időben jobbról-balról egyre többen vannak, akik belátják ezt, és ennek legfontosabb mivoltát, egységképző erejét.
És az út egyirányú, egyre csak többen leszünk felvilágosodottak, mert én még nem találkoztam olyannal, akinek már leesett a tantusz és visszatért volna a régi paradigmához!
Javaslom a nemzetközi kapcsolatok kialakítását, egy angol nyelvű fórumtémát. Elsősorban a külföldön élő/dolgozó magyarokra alapozva keressük a hasonlóan gondolkodó, nem magyarországi mozgalmakat, kezdeményezéseket!

Dzson

Hozzászólások száma : 1
Join date : 2012. Jan. 10.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: El a kezekkel Magyarországtól !

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.